browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Förberedelser inför årets vintersporter

Tyvärr innebär vintern att vi i Sverige tvingas ställa in tävlingscykeln i garaget och fokusera på annan sport för ett tag. För den sanna tävlingscyklisten kan inte gå en hel vinter utan att träna. Istället för att sörja att cykelperioden är över är det lika bra att vara positiv och se fram emot alla roliga vintersporter som vi får tillgång till i vårt land. Precis som med cyklingen kräver vintersporterna sin utrustning, som dock inte alltid skiljer sig speciellt mycket ifrån varandra.

Slalom och utförsåkning innebär höga hastigheter, precis som cyklingen, och även här gäller det att skydda huvudet. En Poc hjälm, som är ett av de varumärkena när det gäller slalomhjälmar, är anpassade efter skidåkningen och de sätt man riskerar att skada sig där. Detta innebär att en Poc hjälm ser annorlunda ut mot en cykelhjälm men även ska skydda mot andra saker.

Skidutrustningen som själva skidorna är givetvis den mest grundläggande förutsättningen för att kunna utöva sporten. Vill man inte köpa sina egna skidor och inte har sedan tidigare kan man hyra skidorna under de perioder man vill åka. Skyddsutrustningen som krävs i olika sporter är de viktigaste att satsa på och andra saker än hjälm som kan behövas är ryggskydd och nackskydd, speciellt om man är en skidåkare som gillar att testa gränser.