browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Rätt utrustning viktigt

Utrustning som är anpassade för det vi ska ta oss för är bra och ibland helt nödvändigt – om vi så ska cykla eller ut på vildsvinsjakt, eller båda.

cykelJa vi som är inskolade i cykling och cykelsport vet att detta är ett område med mycket prylar, tillbehör och utrustning. I DN finns det till och med en cykelskola att följa och nyligen publicerades en artikel i vad man faktiskt behöver för att komma igång och ut på vägarna med det tvåhjuliga fordonet. Byxorna är väldigt viktigt om man vill undvika öm bak och skavsår. Komforten är a och o ute på tävlingar, som kan hålla på i timtal.

En annan gren som kräver bra byxor är jakt. Men det beror givetvis på vad för sorts jakt det handlar om, när det är vildsvin som ska skjutas kan det vara bra att köpa vildsvinsbyxa online, med kevlar och annat skydd mot det ganska aggressiva djuret.

Några som dock inte ska jaga men däremot cykla, och det rakt över den amerikanska kontinenten på tjugofyra dagar, är Måns Möller och delvis Agneta Sjödin. Detta kan vi läsa om i Mitt i. Måns konstaterar att cyklister som är framgångsrika inte bara har gedigen träning bakom sig men även rätt utrustning samt har koll på alla de oskrivna regler som finns. Bland annat att ha rakade ben och endast dricka espresso eller macchiato. Sedan är ju en bra cykel en grundförutsättning givetvis.

Andra regler även viktiga

Sedan finns det ju även andra regler som gäller när man cyklar, de lagregler som står skriva i Sveriges Rikes Lag. Mer om detta kan vi läsa om i ÖP, där det bland annat står att cyklister ofta förväntar sig att bilister ska väja och ge företräde åt dem vid övergångsställen. Där ska de dock inte cykla över och vinka till föraren som tvingats stanna, utan gå av cykeln och leda denna över vägen. Missförstånd kring detta leder ofta till olyckor, olyckor där cyklisterna skadas mycket värre än de som sitter tryggt bakom ratt. Andra problem i trafiken är att cyklister cyklar på trottoarer, håller alldeles för hög hastighet utan omdöme samt inte använder belysning i mörkret.