browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vikten av att använda hjälm

Vi har tidigare skrivit ett inlägg om att köpa cykelprylar på nätet och fördjupat; vad för prylar som kan vara bra att ha, till exempel hjälm, stänkskydd och cykellampa. Idag skriver vi om Tour de France och vikten av att bära hjälm.

Dessa saker behövdes säkerligen i årets upplaga av det galna mästerskapet; Tour de France. Detta år, 2015, var det britten Chris Froom som seglade i det slutgiltiga målet i den gula, karakteristiska, ledartröjan. Den sista etappen, den 21:a, avslutade sedvanligt i huvudstaden Paris och Froomes seger är inte bara dennes andra utan även markerande eftersom det är första gången en och samma britt vinner Tour de France hela två gånger. Detta kan vi läsa om i DN.

Ja Tour de France är inte bara mytomspunnet men även historiskt, eftersom det är det cykelevenemang med flest åskådare i hela världen på plats att titta. Cyklisterna är ultratränade och har cyklar specialtillverkade just för dem, i lätt material. Ofta händer det dock att många av dem visar sig vara dopade, men på något sätt hämtar sig alltid sporten från dessa tillbakagångar och står fortfarande stark.

Använda alltid hjälm när du cyklar

Jarvso-cykelmotor.seI den sista etappet cyklades det över blöta kullersten i centrala Paris, något som är som bäddat för skador om man inte är lite försiktig. Därför råddes många cyklister till att ta det lugnt den sista dagen, trots att nog många vill göra just det motsatta och ge allt de har. Cykelsporten är också, särskilt på elitnivå, väldigt olycksdrabbad. Som cyklist är man ju kroppsligen väldigt oskyddad och ett fall i en brant backe kan vara väldigt smärtsam, därför är det kritiskt och helt väsentligt att använda rätt skydd, en tålig hjälm är en billig livförsäkring som skyddar hjärnan mot smällen när en råkar dunsa i marken eller flyga mot en sten. Viktigt med andra ord.

Hjälm är dessutom livsviktigt för alla och envar som cyklar till vardags, vare sig det är i en stad så som Stockholm, Göteborg eller Malmö, eller på landsvägar där bilarna gärna susar förbi i svindlande fart, runt snäva kurvor och nerför grusiga backar. Inte bara en självklarhet för alla barn och ungdomar men precis lika viktigt för vuxna.